Bucketlist: 5 dingen die ik wil doen in 2017

Ik hou enorm veel van bucketlists opstellen en plannen maken. Het geeft me iets om naar uit te kijken en het geeft me echt een boost op koude en donkere dagen. Voor mij hoeft een bucketlist niet eens zo spectaculair te zijn met verre buitenlandse reizen. Er zijn zoveel mooie bestemmingen dichtbij maar ook binnen België is er zoveel leuks te zien en te doen. Zowel binnen als buiten België zijn er dus nog een aantal dingen die ik graag zou willen doen. Als je benieuwd bent naar mijn bucketlist voor 2017, lees dan zeker verder!

Een boottocht in Kopenhagen

Als je mij volgt via social media dan weet je vast al wel dat ik opnieuw naar Kopenhagen ga. Inmiddels heb ik alle belangrijke bezienswaardigheden al wel bezocht (de zeemeermin, het koninklijke paleis, Nyhavn, …) dus dat ga ik waarschijnlijk niet meer doen dit keer. Toch is er een ding dat al langer op mijn bucketlist staat en dat is een boottochtje doen. Meestal wandel ik gewoon voorbij het water maar het lijkt me zo aangenaam en ontspannend om ook eens over het water te gaan. Zo krijg je toch weer een hele andere indruk van een stad! Een boottocht in Kopenhagen staat dus zeker nog op de planning.

Bekende steden nog beter ontdekken

Ik heb werkelijk iedere grote stad in België al bezocht maar iedere stad heeft zo zijn geheimpjes. Neem nu bijvoorbeeld Hasselt, ik heb jarenlang in Hasselt op school gezeten maar ik ken nog lang niet alle leuke adresjes. Er zijn zoveel leuke activiteiten te doen en met vriendinnen of collega’s wordt het alleen maar leuker. Uitjes en eten verzamelt op hun website een heleboel leuke activiteiten in verschillende steden, waar Hasselt dus ook onder valt! Het leukste uitje lijkt mij Escape in the City. Dit is een soort real life escape spel waarbij je de hele stad moet verkennen. Ideale manier om weer nieuwe plekjes te ontdekken waar je anders nooit zou komen!

Over Hasselt gesproken: ik ben nog nooit in het Modemuseum of het Jenevermuseum geweest. Best schandalig aangezien dit toch twee must-do’s in Hasselt zijn. Ik heb mijzelf voorgenomen om er dit jaar werk van te maken!

Yoga

Ik ben de minst flexibele persoon op aarde maar ik heb me toch laten overtuigen. Volgens Goed Gevoel zou yoga je rugpijn beter kunnen stillen dan een pilletje en het is nog gezonder ook. Doordat ik zoveel uren achter de PC spendeer is het zeer belangrijk voor mij om alles goed soepel te houden. Ik raak er dus niet meer onder uit: yoga it is!

Gaan eten bij Mercado (Antwerpen)

Ik kijk graag op Belmodo naar de leukste hotspots en zo botste ik op Mercado. Mercado is een foodmarket gevestigd in het oude Antwerpse postkantoor. Foodmarkets zijn in Nederland al helemaal ingeburgerd maar hier in België is het fenomeen nog niet zo bekend. Ik ben in de VS al in een foodmarket gaan eten en ik vind het concept echt tof. Zoveel verschillende dingen om uit te kiezen, zoiets moet je als foodie natuurlijk gedaan hebben. Ik heb ook al enorm veel goeds over Mercado gehoord dus ik wil er graag eens naartoe! Als jullie nog andere food hotspots hebben, laat het me dan gerust weten in de comments.

Wat wil jij nog graag doen dit jaar?

Share:

5 Comments

 1. Christine
  February 28, 2017 / 3:32 pm

  Leuke bucketlist, ik ga de mijne ook eens concreet opschrijven, meer yoga staat er alvast ook op! En woensdag ga ik naar Mercado, ik kijk er al naar uit 😀

 2. February 28, 2017 / 4:46 pm

  ahw yoga wil ik inderdaad ook mee beginnen! ik ben nog lenig van vroeger (toen zat ik op turnen haha). Verder gaat het je vast lukken! oeh mercado lekker hoor

 3. February 28, 2017 / 6:51 pm

  Ik wil ook echt graag eens naar Kopenhagen!
  Goede, doenbare bucketlist, keep us up to date! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?